بررسی مکانیزم ایمنی پله برقی

ایمنی های لازمه برای پله برقی​

تمام دستگاه‌های پله برقی بر اساس استانداردهای مرجع باید از مکانیسم‌های ایمنی تعیین‌شده برخوردار باشند. بسیاری از برندهای معتبر به‌طور پیش‌فرض یا به‌صورت انتخابی تجهیزات خود را علاوه بر موارد ذکرشده در استاندارد، به برخی از مکانیسم‌های ایمنی مجهز می‌کنند. این نکته قابل ذکر است که موارد یادشده به‌طور کامل و با جزئیات در فصل پنجم توضیح داده شده است. در صورت تشخیص هرگونه خطا در سیستم کنترل پله برقی، ترمز اصلی باید فعال شده و پله برقی به‌صورت آرام و خودکار متوقف شود. برای توقف اضطراری در شرایط خاص، دکمه‌ای قرمزرنگ باید در گوشه پایین سمت راست ورودی و خروجی نصب شود. تمامی اجزای پله برقی باید در تمام ساعات کاری با روشنایی یکنواخت بیش از ۵۲ لوکس روشن شوند. تابلوهای هشدار و ایمنی باید در ورودی و خروجی نصب شوند. در ابتدا و انتهای پله برقی باید فضایی غیرمحصور وجود داشته باشد تا از ازدحام در قسمت‌های ورودی و خروجی جلوگیری شود. طراحی فضای روبروی پله برقی‌ها باید به شکلی باشد که از ازدحام جمعیت جلوگیری کرده و پیاده و سوار شدن مسافران با ایمنی و آرامش کامل انجام شود.

استاندارد پوشش بیمه پله برقی

پوشش بیمه سرنشینان در پله‌برقی به‌طور معمول توسط تعداد محدودی از شرکت‌های بیمه ارائه می‌شود. برای بیمه کردن پله‌برقی لازم است طول مدت زمان حضور مسافر بر روی پله‌برقی محاسبه شود و به‌ازای هر یک متر که یک نفر (با توجه به ترافیک مجموعه) روی پله قرار می‌گیرد، اقدام به بیمه تجهیزات نمود. شایان ذکر است که در صورت وقوع حادثه، به‌ ویژه اگر تعداد حادثه‌دیدگان از حد قید شده در بیمه‌نامه بیشتر باشد، بیمه‌گذار می‌تواند از پرداخت خسارت به افراد مازاد خودداری کند.

توجه به جانمایی دقیق پله برقی

مکان قرارگیری پله‌برقی در یک ساختمان از لحاظ تجاری و انتقال مسافران دارای اهمیت بالایی است. طبق مقررات ملی ساختمان، نیروهای استاتیکی و دینامیکی حاصل از پله‌برقی که به سازه وارد می‌شود باید با توجه به عرض پله، ارتفاع، زاویه و نوع مصالح استفاده شده ارزیابی شوند. بنابراین مهندسان طراح سازه باید در محاسبه و طراحی دقت لازم را داشته باشند. ارتفاع مجاز طبقه از روی پله برقی باید رعایت شود. در صورتی که سقف بالای محل سوار و پیاده شدن از پله برقی دارای گوشه باشد، باید حتماً با محافظ پوشانده شود. کناره‌ها و بخش‌های زیرین مهارهای اصلی پله برقی باید مقاوم در برابر حریق باشند. در مکان‌های پرتردد مانند مترو و پایانه‌های مسافربری باید از پله‌های عریض استفاده شود. فاصله دیوار مقابل در ابتدای و انتهای پله برقی باید حداقل ۲ متر باشد.

شرکت سرمایه گذاری آسه تِک، تولید کننده انواع پله برقی و آسانسور در ایران