
استاندارهای بین المللی پله برقی
استاندارد در صنعت پله برقی
امروزه استانداردهای مختلفی در زمینه طراحی، ساخت و ایمنی پله برقی تدوین و مورد استفاده قرار میگیرند. بسیاری از کشورها استانداردهای ملی خود را برای این صنعت الزامی کردهاند، که ما به برسی این استانداردها می پردازیم.

مقررات ملی ساختمان ها
مقررات ملی ساختمان مجموعهای از قوانین اجباری است که برای تضمین ایمنی در ساختوساز باید رعایت شود. این مقررات با توجه به سطح فناوری کشور تهیه شده و بهعنوان یک پیمان در جامعه مهندسی کشور شناخته میشود که توانسته قابلیتهای خود را در زمینههای مرتبط به خوبی نشان دهد. این مقررات سابقه طولانیای در کشور ما ندارد و در برخی موارد، ضوابط سایر کشورها بر اساس نیاز داخلی بومیسازی شده است. با توجه به حجم بالای ساختوساز و نیاز مداوم به روشهای جدید طراحی و اجرای مصالح و فرآوردههای ساختمانی، این مقررات باید بیشتر از پیش مورد توجه جامعه مهندسی کشور قرار گیرد.
در بررسى تاريخجه تدوين مقررات ملى ساختمان مى توان به مراحل زير اشاره كرد: ٥ مرحله اول از ١٣٥٢ الى ١٣٤٥ (تدوين قانون ومطالعات مقدماتى) ٥ مرحله دوم از ١٣٤٤ الى ١٣٧٢ (آغاز تدوين مقررات) ٥ مرحله سوم از ١٣٧٥ الى ١٣٨٣ (تشكيل شوراى دوين) ٥ مرحله جهارم از ١٣٨٢ الى ١٣٨٧ (واكذارى مسؤوليت تدوين برخى از مباحث به مركز تحقيقات ساختمان ومسكن) ٥ مرحله ينجم سال ١٣٨٨ (واكذارى مسؤوليت تدوين تمام مباحث به مركز تحقيقات ساختمان ومسكن)
استاندارد ملى ايران١٣٨٣
در صنعت پله برقی، خصوصاً در سالهای اخیر، کمبود یک استاندارد جامع برای نظارت بر فرآیند طراحی، ساخت، نصب و بهرهبرداری از پلهها و پیادهروهای متحرک بسیار محسوس بوده است. این امر با افزایش حوادث در سالهای اخیر که عمدتاً به دلیل عملکرد نادرست مکانیسمهای ایمنی رخ داده، نیاز به تدوین و اجرای یک استاندارد جامع برای الزام مسئولان صنعت به رعایت مسائل ایمنی را آشکار کرده است. استاندارد "پلههای برقی و پیادهروهای متحرک، ایمنی - قسمت اول: ساخت و نصب" که پیشنویس آن توسط سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تهیه و تدوین شده، در تاریخ ۱۰/۰۳/۱۳۹۰ به تصویب رسیده و بر اساس بند یک ماده ۳ قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه ۱۳۷۱، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر شده است.

استاندارد پله برقی اروپا EN-115
این استاندارد به عنوان مرجع ایمنی در فرآیند طراحی، ساخت و نصب پله برقی و پیادهرو متحرک در تمامی کشورهای اتحادیه اروپا محسوب میشود و لازمالاجراست. استاندارد ایران نیز بر اساس این استاندارد تهیه شده است. در نموداری که ارائه شده، میتوان تغییرات انجامشده در این استاندارد را از ابتدا تاکنون مشاهده کرد. استاندارد EN1 2-15 که در این کتاب در بسیاری از موارد به بندهای آن اشاره شده است، در واقع بخشهایی از استاندارد کلی EN115 است که بهطور جداگانه و با تأکید بیشتر بر مرحله بهرهبرداری و سیستمهای ایمنی پلههای برقی در حال کار، تدوین شده است.
استاندارد ايالات متحده ASME A17.1
استاندارد فوق به عنوان مرجع ايمنى در فرايند ساخت و نصب يله برقى؛ پياده روى متحرى وآسانسور در ايالات متحده بوده وبراى كليه محصولات ساخته شده ونصب شده دراين كشور لازم الاجرا مى باشد. استاندارد ياد شده در حال حاضر يكى از كاملترين و سخت كيرانه ترين استانداردهاى دنيا در زمينه طراحى، ساخت و بهره بردارى از آسانسورها، يلههاى برقى و پياده روهاى متحرى مى باشد.
شرکت سرمایه گذاری آسه تِک، تولید کننده انواع پله برقی و آسانسور در ایران